Как да направим вратите в дома си безопасни за деца?

Всички искаме най-доброто за нашите деца, а особено с малки -безопасността е от абсолютно първостепенно значение. Одраните колене и пукнатите главите може да не изглеждат като голям повод за притеснение, но малките деца са много любопитни и невероятно крехки създания, чиито личности все още се развиват. Това означава, че инцидент в дома може не просто да им причини физическа болка, но и да доведе други последици за целия период на детството и в тийнейджърските години.

Обикновеният дом може да е пълен с потенциални опасности за малчуганите. Всички свободно стоящи мебели лесно може да бъдат бутнати и да паднат върху тях, също така несъмнено има множество електрически кабели, в които те биха могли много лесно да се спънат. Въпреки това, вратите често се пренебрегват, когато става въпрос за безопасността на децата в дома.

Едно дете може лесно да се блъсне в пантите на вратата, да прещипе някой пръст или да се заключи в някоя стая, в която не трябва да бъде, така че тук сме събрани няколко съвета, които ще ви помогнат да направите вратите в дома си напълно безопасни за деца.

Спрете да затръшвате вътрешните врати!

Едно от най-честите и опасни неща, от които едно дете може да пострада, е да прещипе пръстите си в някоя затръшвана врата. Това е особено валидно, когато става течение в дома или има определен член на вашето семейство, който е склонен да излиза драматично от стаята. За да се предотврати затръшването на интериорните врати, може да се сложат стопери срещу блъскане до ръба на всяка врата. Това са буфери между вратите и тяхната рамка, които може да бъдат поставени около външните ръбове.

Това са прости защипващи се ленти, които могат да бъдат поставени на пантите на вътрешната врата и да предпазят децата от прищипване на пръсти, като все пак позволяват вратите да се отварят и затварят с лекота.

Дръжте интериорните врати затворени!

Разбира се, че няма начин да предпазите децата напълно от проучване на пространството около тях, но можете да направите изкушението по-малко примамливо, като държите всички врати, шкафове, хладилници и фризери затворени, когато те не се използват. Можете дори да поставите обикновени райбери, които спират отварянето на вратите на не повече от няколко сантиметра. Райберът може да бъде освободен лесно, но повечето малки деца няма да знаят тази подробност (освен ако не умеете да пазите тайната на отварянето, разбира се). Те са особено удобни за шкафове на нивото на пода, където може да се съхраняват потенциално опасни почистващи продукти. Магнитните ключалки могат да бъдат използвани, за да пазят децата от чекмеджета, които съдържат потенциално опасни инструменти.

Невидимото стъкло

Друга потенциална опасност за по-малките деца (особено по-енергичните), е да се сблъскат със стъклени врати и преградни стени. Вие до голяма степен може да предотвратите това, като се уверите, че е абсолютно ясно, кога вратите са затворени. Има стикери, които могат да направят стъклото да се откроява добре, или бихте могли да поставите предпазен парапет от другата страна на вътрешната врата, за да предпазите малчуганите.

Като следвате съветите по-горе, ще е възможно да направите вашите интериорни врати безопасни за децата си, без да се създават пречки за любознателния характер на малките.

Как да направим вратите в дома си безопасни за деца?
Гласувай