Кога е моментът да се монтира входната врата

Кога е най-подходящият момент да се монтира входната врата е един от най-често задаваните въпроси от нашите клиенти. Без значение блиндиран или изцяло метален модел сте избрали, входната врата винаги се поставя първа. Общо взето, с нея се обозначава началото на един основен ремонт. Ако не за всички стаи, то задължително поне за коридора.

Вратата и ремонтни дейности

Знам, че след подобна, не особено евтина покупка, не ви е до допълнителни разходи, но тук по-следващият ремонт е неизбежен. Още при демонтажа на старата врата, независимо дали тя е дървена или метални или пък още по-страшно, касата е лята метална, първите отломки от вашата мазилка вече ще са факт. В случай, че се наложи и допълнително къртене, за да разширите вашия строителен отвор и да поставите по-голям габарит врата от тези, които се произвеждат сега, то тогава повярвайте ми, гледката след това няма да е никак лицеприятна.

външна врата

Мислите си, защо пък тогава да си усложнявам толкова много живота, може да си оставя и старата врата! Е, да, то винаги може, но пък новите модели ще ви осигурят много повече топлина, изолиране на шума, сигурност, безопасност и красива визия. В крайна сметка, това е дългосрочна инвестиция. Така че ще ви се налага да преодолеете тази травма веднъж в живота.

Врата с регулируема каса

За да се улесните за в бъдеще, аз лично ви препоръчвам да се спрете на модел с регулируема каса. Тя ще покрие голяма част от зле изглеждащата поизкъртена мазилка като обгърне нежно зида с первази за от двете страни на стената.

Друг вариант, който имате в случай, че изберете модел с фиксирана каса, е да закупите комплект дървено уширение и первази в същия цвят като вратата. И с него да облечете останалата част от зида.

Е, решение винаги има. Но най-важното е да разберете, че все ще остане част, която ще трябва да се замаже. Така че поставете входната врата преди да започнете ремонта на вашето антре.