Китайски врати, защо не?

„Забравете за китайските врати, изобщо не си купувайте от тях. Щом е китайско, не ми го хвалете”. Със сигурност, когато сте споделили пред приятели или познати, че сте решили да си купувате интериорни врати и сте поискали съвет от тях са Ви предупредили да изберете всичко друго, но не и китайското. А защо не? Българите доста често сме много предубедени. Влияем се от чуждата оценка и не се замисляме особено дали е реална или не.

Типичен пример за това е всеобщото мнение за качеството на китайските врати. Ако се замислим обаче огромна част от световноизвестните марки са дали производството си на фабрики именно там. След като не се влияем от това, когато купуваме любимите си дрехи и техника, защо подхождаме с недоверие, когато става дума за вратите?

Всяка страна произвежда някакъв вид стока. Винаги ще се срещат некачествени продукти, без значение дали са от Европа или от някоя друга част на света. Ако обаче внимателно проучим материала например и се информираме за предимствата му, ще успеем да направим логичен избор.

Може би не знаете, но голяма част от китайските интериорни врати се изработват от HDF материал. Той е много по-добър от познатото ни ПДЧ, от което са изработени голяма чат от мебелите например. Представлява дървесина, която се пресова при много висока температура. Това придава изключителна здравина на вратата.

Някои немски и чешки врати също се изработват от този материал.

Много от входните врати пък са изработени от метал. Ако ни трябва такава врата за къща например, съвсем спокойно можем да подберем някои от тях, стига да изберем такива, които са с UV защитно покритие, позволяващо вратата да бъде изложена на външни условия.

По дизайн и цветове не отстъпват на известните производители, така че освен качествени ще имате и красиви врати. Не на последно място, като цена са най-добрият избор, който можем да направим.