Планиране на дизайна, мястото и времето за поставяне интериорните врати

За да придобият истинско значение вътрешните врати върху интериора, то те трябва да се разгледат на две отделни фази: размерът и покритието. Без значение върху какъв проект работите, решение за размера и конфигурацията на вратите Ви трябва да бъде взето възможно най-рано в архитектурния процес, за да се осигурят правилните размери на отворите.

Чудесен пример са вградените в стените плъзгащите врати. Касата, в която се плъзгат, трябва да бъде вградена в самата стена. От голямо значение е да се спазят някои препоръки, преди да се изградят стените. Това ще доведе до това, че няма да има нужда от разрушаване на готовата мазилка, когато става въпрос за тяхното монтиране. Въпреки че не е проблем да се изберат врати в края на проекта, завършекът поне трябва да се обмисли едновременно с останалата част от схемата за интериорния дизайн.

Естествено е Вашият списък с желания да се променя по време на процеса на планиране и изграждане, но определянето на естетиката в началото на проекта позволява те да се развият в продължение на процеса. Важно е обаче да се знае, че този път е наситен с ограничения.

Вътрешни стилове на вратите. Любовта на модерните домове към отворения план на дизайна доведе до появата на интериорни врати, които могат да се плъзгат или сгъват, за да се отворят различни жилищни пространства на приземния етаж. Докато за вратите за отделяне на частните зони все още се залага на по-традиционните им форми.

Повечето собственици на къщи искат вратите на партерния етаж да бъдат специални и да внесат определен wow – ефект в цялостния дизайн. За сметка на това, хората обикновено не се притесняват от другите етажи, защото гостите по-трудно ще ги виждат. Не подценявайте значението на планирането на Вашата дизайнерска схема предварително. Това не означава да се избере само цвета или материала, а също така ще трябва посоката, накъдето ще се отваря. Ще трябва да се справите с това и то не в последния момент, така че най-добре да започнете сега.

Добре планираната вътрешна врата може да завърши дизайна и с напречно насочени лайсни, различни форми и големини на стъклото, принтове,  и разнообразни цветови опции.