Как да си закупим врата

Много често получавамe обаждания и запитвания от клиенти, които са си харесали определен модел входна, интериорна, алуминиева или някакъв тип врата – как биха могли да се сдобият с такава.

Днес в тази статия ще разгледаме няколко основни стъпки, които ще ни дадат яснота и ще ни покажат как се поръчва и купува врата. Ето няколко напътствия, които ще Ви помогнат с това как да процедирате и как да подхождате занапред:

Изберете си врата

Първата стъпка е да си харесате врата. Дали от шоурум или от брошура, или от интернет, няма значение, това е Ваш избор. Разбира се, препоръчва се изборът да е направен на място. Така придобивате по-ясна представа за цвета и материала, от който е направена вратата.

размери за врата

Вземане на размер на отвор за врата

Втора стъпка е записване на посещение по график, удобен и за двете страни. Посещението е с цел вземане на размер на отвора, на който ще се постави врата. Идва експертно лице, което може да ви консултира и за избора на врата спрямо отворите, които ще измери. Ако се намирате в ремонт, може да консултира и Вашите майстори за довършителни дейности преди поставянето на вратата или след него.

Препоръки за изграждане на отвор

След това е добре да се съобразите с препоръките на експертното лице за изграждане на отвори и съответно изборът Ви за врата да бъде коректен спрямо тях. Тук можете да направите промени в модела, така че да съответства преди да закупите вратата или да отидете още веднъж на оглед в шоурум, за да се консултирате и на място с консултиращото лице.

входна врата с ключ

Заплащане и монтаж на врата

Четвъртата стъпка е заплащане и договаряне за монтаж. Заплащането може да бъде на място, с карта или по банков път, изборът отново е Ваш. Добре е да попитате предварително до колко дни се извършва монтажът и дали е налична избраната от Вас стока, за да знаете колко време ще Ви отнеме тяхното поставяне.

Така с няколко стъпки разбрахте как най-лесно можете да си поръчате врата.