Кой цвят интериорна врата е подходящ за нас

Цветовете наистина могат да повлияят на настроението ни, така че избирането на правилните нюанси за Вашите вътрешни врати е много важно. Вашият дом трябва да бъде среда, в която може да се отпуснете и да сте щастливи, а изборът на цвят за вътрешните врати е ключова част за това.

Най-предпочитаните интериорни врати си остават тези с дървесните декори, но ако сте решили да разчупите интериора, тук ще откриете полезни и интересни съвети.


Открояващ се избор на цветове и палитри

Ако искате да освежите интериора си, да имате боядисана врата е важно да вземете предвид с какво ще обзаведете останалата част от помещението, за да вървят цветовете заедно. Но не забравяйте, че вратите се отварят в две вътрешни пространства, и избрания цвят ще трябва да „работи” и за двете.
В тенденцията за 2019/2020 година са основно бледите и коралови нюанси, зелени в мента и изумруд и следните нюанси на синьото: морски и аква нюанси в по-бледия край на спектъра, както и цвят индиго като най-тъмен нюанс.
Когато съчетавате цветовете с интериора, някои основни правила са, че хладните цветове изглеждат добре заедно и същото важи и за топлите цветове, но смесването на топли със студени, по-скоро би довело до „грозен сблъсък”. Съчетаването на цветовете на интериора е същото като при облеклото – някои хора изглеждат много добре в пастелни цветове, други – често червеноглави – подхождат наситени, топли цветове като: горчица ръжда. Е…Вашите стаи ще бъдат същите.

Популярни цветове, които се смесват

Може би предпочитате да търсите цвят, които по-скоро се съчетава с интериора, а не се откроява сам. Ако това е Вашият избор, настоящите популярни решения са нюансите на сивото – цвят, който удря всички правилни нотки в тенденцията – червеникави глини, зелени, черни и бели нюанси.
Черното е универсален цвят, който би паснал на тъмно синьото и бялото.
Как цветовете могат да повлияят на настроението ни.
Цветовете могат да окажат голямо влияние на настроението ни, добре е да го съобразим, когато ги избираме за интериора ни.
За тези, които обичат да се чувстват близо до природата, органичната цветова схема в дома ще направи много, за да повдигне настроението ни и ще ни помогне да се отпуснем.
Ярките нюанси, като оранжево и жълто са изключително гостоприемни, но ако вратата е на сенчесто място, тези цветове ще изглеждат по-тъмни и настроението ще е по-скоро меланхолично – есенни цветове, предшественици на зимата.
В по-тъмните коридори за предпочитане са бледите нюанси, за да увеличите оптически помещението.
Избирайки правилната комбинация от цветове, сивото също би имало релаксиращо и успокояващо действие.